Inge van Willigenburg: mensen helpen is mijn lust en mijn leven..

Inge van Willigenburg werkt via LaborAndum bij verzekeringsbedrijf de Amersfoortse. Ze houdt polissen up-to-date, werkt de laatste gegevens bij.

Geen zwaar werk, maar het vereist wel veel nauwkeurigheid en secuur, logisch nadenken.

 

Inge werkt samen met zes andere LaborAndum collega’s op dezelfde afdeling. Ze heeft meer dan 25 jaar als baliemedewerker bij de SNS bank achter de rug en is met haar 51 jaar een van de jongste mensen in het LaborAndum bestand.

Tot haar achtste jaar woont Inge van Willigenburg in Indonesië. Haar vader is zijn hele werkende leven administrateur geweest op de plantages. In 1959 is Indonesië al 10 jaar onafhankelijk en komt er een eind aan het luxe leven van de Nederlandse Indië-gangers. Ze moeten vertrekken, maar waar naartoe? Naar Australië, naar Canada, naar de Verenigde Staten? Het wordt Nederland.


HET WAS ÉÉN GROOT FEEST
Inge’s vader begint in Hilversum een rijdende winkel met Indonesische etenswaren en weet met hard werken het hoofd boven water te houden.

Het gaat de familie steeds beter en men verhuist naar Loosdrecht, waar Inge een heerlijke jeugd heeft. We gingen nooit op vakantie, want er was zoveel te doen. Zwemmen, zeilen, ‘s winters schaatsen, het was één groot feest. De jazzconcerten bij Jachthaven van Dijk waren legendarisch.” De jongen met wie ze in Loosdrecht verkering krijgt, is al meer dan dertig jaar haar echtgenoot. Samen hebben ze twee, inmiddels grote kinderen.

Inge is niet zo’n studiehoofd, meer iemand van de praktijk. Na de huishoudschool in Hilversum en een opleiding in de kinderverzorging, werkt ze eerst, met matig enthousiasme, in een schoenenwinkel. Maar als de kans zich voordoet om baliemedewerker te worden bij de Bondsspaarbank, de huidige SNS Bank, hoeft Inge geen moment te twijfelen. Klanten te woord staan, mensen helpen is haar lust en haar leven. Haar hele carrière staat ze achter de balie bij verschillende vestigingen in en rond het Gooi, waarvan 13 jaar in Hoevelaken.


HEEL GEZELLIG
Inge heeft de functie van de balie-medewerker langzaam zien veranderen.
“Met de introductie van de betaalautomaten werd het al snel minder. De nadruk kwam steeds meer op verkopen te liggen. Maar in 1998 ging het kantoor in Hoevelaken dicht. Tot 2002 heb ik nog gewerkt in een vestiging in Nijkerk.” Vorig jaar las Inge een advertentie van LaborAndum. “Ik besloot maar eens te bellen en de werkwijze van LaborAndum sprak me erg aan. Mijn eerste seniorenbaan was telefoniste, maar dat was maar voor 3 weken. Nu werk ik bij de Amersfoortse. Met de groep senioren, in leeftijd variërend van 51 tot 75 jaar, werken we polissen bij. Het is secuur werk en je moet er goed bij nadenken. Maar op onze afdeling, de ouderen samen met de jongeren, is het heel gezellig.” 

LaborAndum sfeerbeeld
Vacatures: